Iro B Isberg Älä kiroa äänestä iroa #980

Seurakuntavaalit - 2014

  • Seurakuntavaalit
    Seurakuntavaalit

Iro B. Isberg on ehdokkaana Seurakuntavaaleihin 2014 - Oulunkylän seurakunta.

Seurakuntavaalit järjestetään isänpäivänä 09.11. 2014.

 

Designed by God !
Iro B. Isberg. 
Suntio/Teol.opiskelija. 
Perhe: Minulla on 15 vuotias tytär Poppi. Hän asuu äitinsä kanssa oulussa. 
Pidän opiskeluissa välivuoden.
Ja teen etnopoliittista tutkimusta.

Olen Tulkaa Kaikki/Kom Alla ehdokaslistalla.
"Tulkaa kaikki/Kom alla - liike haluaa herättää rehellistä keskustelua kirkon perustehtävästä, lisätä kirkollisen päätöksenteon avoimuutta ja luoda siltoja eri tavoin ajattelevien välille. Kristuksen kirkko on kaikille."


Viestini äänestäjille !

- seksuaalivähemmistöt toivotamme tervetulleeksi takaisin seurakuntaamme
- konkreettinen tapaaminen 24 h päivystys papin tai diakonin kanssa 
- kirkon työntekijät viekää sanaa ja lohduttakaa lähimmäistä jalkautumalla.
- olkoon rakkauden kaksoiskäsky ohjeena elämäämme
Olunkylän seurakunta on hengellinen kotini, ja asun lähellä maunulan kirkkoa.

Jumalalla on unelma meidän elämällemme. Hänellä on uniikki suunnitelma meille jokaiselle.
Jumala on meidät nimeltä kutsunut (Jes 43:1).
Jokainen on kutsuttu omana PERSOONANAAN.
Jumala on kutsunut minut, ja olen Jumalan "työtoveri". Edustan Armon sanomaa, mikä kuuluu kaikille !

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän isbergirob kuva
Iro B. Isberg

Pappi Pauliina Kuokan mielestä luterilaisen kirkon rahat ja työntekijöiden aika kuluvat kirkon ydinsanoman kannalta vääriin asioihin.
Pappi Pauliina Kuokka, 35, arvostelee tuoreessa Kevätjää-kirjassaan Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa ja sen rahankäyttöä. Hänen mukaansa kirkon varoja käytetään muun muassa työntekijöiden kuljetuksiin ulkomaille, heitä viedään retriitteihin hemmoteltaviksi, saunomaan, harrastuksiin ja tarjotaan ateria viisi kertaa päivässä.
Samaan aikaan kirkon työntekijöitä neuvotaan sulkemaan kirkkojen ovet kunnolla yöksi, etteivät asunnottomat pääse sisään.
– Seurakunnissa ajatellaan ennen kaikkea kunniallista, hyvinvoivaa veronmaksajaa, ei niitä, jotka apua oikeasti tarvitsisivat. Kirkko on hukannut perusideansa, sillä siellä käytetään paljon rahaa kärsivien ihmisten kannalta toisarvoiseen puuhasteluun, Pauliina sanoo Me Naisille.
Pauliina on työskennellyt useissa seurakunnissa pastorina, mutta hänen työnsä alkoi tuntua toimintasuunnitelmien ja -kertomusten, budjettien, raporttien ja tilastojen laatimiselta. Hän olisi sen sijaan halunnut keskittyä apua tarvitsevien ihmisten hyvinvoinnin parantamiseen.
– Toki kirkossa, kuten missä tahansa työyhteisössä, kuuluukin käyttää rahaa myös työntekijöiden hyvinvointiin. Minua kuitenkin tökkii se, ettei monella ihmisellä ole varaa virkistyä tai hemmotella vaikka perhettään kuin ehkä velaksi. Mielestäni kirkossa nykyään vallitseva tapa toimia tuntuu omituiselta, koska alkuperäisen opetuksen mukaan rikkaus oli esteenä taivastiellä ja köyhyys kunnioitettavaa ja tavoittelemisen arvoista.
Intohimoiset papit
Pauliina pohtii kirjassaan myös seurakunnan työntekijöiden asennetta työhönsä. Hänen mukaansa joidenkin kollegoiden intohimo kohdistui paitsi uskoon myös valtaan, rahaan, yhteiskunnalliseen statukseen, viinaan, toisiin työkavereihin, riparilaistyttöihin ja omien etujen turvaamiseen.
– Valitettavan monessa tapauksessa juttu on näin. Toki kirkolla on hyvätkin työntekijänsä, joilla on vilpittömät pyrkimykset ammentaa uskostaan voimaa auttaa muita.
Eriävien näkemystensä vuoksi Pauliina päätti lopettaa kirkossa työskentelyn. Hän on edelleen kirkon jäsen ja uskoo Jumalaan, mutta enää hän tekee lähinnä satunnaisia vihki- tai kastetilaisuuksia ystäviensä pyynnöstä. Pauliina tuntee voivansa auttaa ihmisiä enemmän sosiaalityössä, jonka maisterinpapereita hän parhaillaan suorittaa.

Käyttäjän isbergirob kuva
Iro B. Isberg

Pauliina Kuokka: Kirkon rahat kuluvat työntekijöiden hemmotteluun - Ajankohtaista - http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/pap... … käyttäjältä @menaiset

Toimituksen poiminnat